تبلیغات
سامانه ایران صنعت - لیست شرکتهای صادرات و واردات آب میوه و کنسانتره ایران

مرکز جامع ثبت و انتشار مشخصات و سوابق اجرایی شرکتهای صنعتی
 

 

آیا شرکت خود را به دایرکتوری صنایع ایران اضافه کرده اید تا مخاطبین آسانتر و سریعتر شما را بیابند؟

آیا در جستجوی لیست بانک اطلاعات شرکتها و صنایع هستید؟

آیا می خواهید خدمات و محصولات خود را با استفاده از سرویس ایمیل مارکتینگ صنعتی به هزاران متخصص و صنعتگر اطلاع رسانی کنید؟

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا بر روی گزینه های زیر کلیک نمایید

شرکت خود را به دایرکتوری صنایع ایران اضافه کنید

لیست بانک اطلاعات ایران صنعت را دریافت کنیدخدمات و محصولات خود را به صنعتگران اطلاع رسانی کنید

                                       


















iran-sanaat.mihanblog.com
iran-sanaati.mihanblog.com
iran-sanaye.mihanblog.com

 

 
iranesanati.mihanblog.com
irane-sanati.mihanblog.com
iranesanaati.mihanblog.com
irane-sanaati.mihanblog.com
iranisanat.mihanblog.com
 
iranisanaat.mihanblog.com
iran-sanaaye.mihanblog.com
www.iransanat.org
http://www.iransanat.org/maneger/Content/Documents/InfoBank.asp
http://www.iransanat.org/maneger/Content/Documents/Emailing.asp




http://emailing.mihanblog.com




 

 

 



، واردات برنج، واردات بیلت، واردات جو، واردات خط تولید، واردات خودرو، واردات ذرت، واردات شمش آهن، واردات نهاده های دامی، واردات کنجاله سویا، واردات گندم، وارد کننده آهن قراضه، وارد کننده اصلی شمش، وارد کننده جو دامی، وارد کننده خط تولید، وارد کننده خودرو، وارد کننده ذرت، وارد کننده نهاده های دامی، وارد کننده کره، وارد کننده کنجاله سویا، وارد کننده گندم، کره وارداتی، کنجاله سویا، گندم وارداتی، جستجو در سایت بازدید کنندگان وبسایت لینک های مفید برند های مجاز واردات خودرو ترخیص کالا از گمرکات و بنادر کشور صادرات انواع روغن آفتابگردان،ذرت و سویا فروش انواع کالا با ال سی واردات محصولات کشاورزی جدیدترین های سایت Skip to main page content Skip to search Skip to topics menu Skip to common links FDA سازمان غذا و دارو Popular Content صفحه اصلی دارو و مواد مخدر غذا و آشامیدنی تجهیزات و ملزومات پزشکی آرایشی و بهداشتی طبیعی سنتی و مکمل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو معاونت توسعه مدیریت و منابع پیوندهای مفید حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید كننده انواع آبمیوه ، آب سبزیجات و صیفی جات ، نكتار، انواع نوشیدنی ، شربت ، كنسانتره و پوره۱ سازمان غذا و دارو معاونت غذا بازنگری: روند رو به رشد تعداد واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی و ایجاد تغییرات در تكنولوژی و تنوع و گوناگونی محصولات تولیدی ، سبب گردید تا اداره كل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، واردات برنج، واردات بیلت، واردات جو، واردات خط تولید، واردات خودرو، واردات ذرت، واردات شمش آهن، واردات نهاده های دامی، واردات کنجاله سویا، واردات گندم، وارد کننده آهن قراضه، وارد کننده اصلی شمش، وارد کننده جو دامی، وارد کننده خط تولید، وارد کننده خودرو، وارد کننده ذرت، وارد کننده نهاده های دامی، وارد کننده کره، وارد کننده کنجاله سویا، وارد کننده گندم، کره وارداتی، کنجاله سویا، گندم وارداتی، جستجو در سایت بازدید کنندگان وبسایت لینک های مفید برند های مجاز واردات خودرو ترخیص کالا از گمرکات و بنادر کشور صادرات انواع روغن آفتابگردان،ذرت و سویا فروش انواع کالا با ال سی واردات محصولات کشاورزی جدیدترین های سایت Skip to main page content Skip to search Skip to topics menu Skip to common links FDA سازمان غذا و دارو Popular Content صفحه اصلی دارو و مواد مخدر غذا و آشامیدنی تجهیزات و ملزومات پزشکی آرایشی و بهداشتی طبیعی سنتی و مکمل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو معاونت توسعه مدیریت و منابع پیوندهای مفید حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید كننده انواع آبمیوه ، آب سبزیجات و صیفی جات ، نكتار، انواع نوشیدنی ، شربت ، كنسانتره و پوره سازمان غذا و دارو معاونت غذا بازنگری سوم : مردادماه بنام خدا پیشگفتار : روند رو به رشد تعداد واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی و ایجاد تغییرات د، واردات برنج، واردات بیلت، واردات جو، واردات خط تولید، واردات خودرو، واردات ذرت، واردات شمش آهن، واردات نهاده های دامی، واردات کنجاله سویا، واردات گندم، وارد کننده آهن قراضه، وارد کننده اصلی شمش، وارد کننده جو دامی، وارد کننده خط تولید، وارد کننده خودرو، وارد کننده ذرت، وارد کننده نهاده های دامی، وارد کننده کره، وارد کننده کنجاله سویا، وارد کننده گندم، کره وارداتی، کنجاله سویا، گندم وارداتی، جستجو در سایت بازدید کنندگان وبسایت لینک های مفید برند های مجاز واردات خودرو ترخیص کالا از گمرکات و بنادر کشور صادرات انواع روغن آفتابگردان،ذرت و سویا فروش انواع کالا با ال سی واردات محصولات کشاورزی جدیدترین های سایت Skip to main page content Skip to search Skip to topics menu Skip to common links FDA سازمان غذا و دارو Popular Content صفحه اصلی دارو و مواد مخدر غذا و آشامیدنی تجهیزات و ملزومات پزشکی آرایشی و بهداشتی طبیعی سنتی و مکمل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو معاونت توسعه مدیریت و منابع پیوندهای مفید حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید كننده انواع آبمیوه ، آب سبزیجات و صیفی جات ، نكتار، انواع نوشیدنی ، شربت ، كنسانتره و پوره۱ سازمان غذا و دارو معاونت غذا بازنگری: روند رو به رشد تعداد واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی و ایجاد تغییرات در تكنولوژی و تنوع و گوناگونی محصولات تولیدی ، سبب گردید تا اداره كل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، واردات برنج، واردات بیلت، واردات جو، واردات خط تولید، واردات خودرو، واردات ذرت، واردات شمش آهن، واردات نهاده های دامی، واردات کنجاله سویا، واردات گندم، وارد کننده آهن قراضه، وارد کننده اصلی شمش، وارد کننده جو دامی، وارد کننده خط تولید، وارد کننده خودرو، وارد کننده ذرت، وارد کننده نهاده های دامی، وارد کننده کره، وارد کننده کنجاله سویا، وارد کننده گندم، کره وارداتی، کنجاله سویا، گندم وارداتی، جستجو در سایت بازدید کنندگان وبسایت لینک های مفید برند های مجاز واردات خودرو ترخیص کالا از گمرکات و بنادر کشور صادرات انواع روغن آفتابگردان،ذرت و سویا فروش انواع کالا با ال سی واردات محصولات کشاورزی جدیدترین های سایت Skip to main page content Skip to search Skip to topics menu Skip to common links FDA سازمان غذا و دارو Popular Content صفحه اصلی دارو و مواد مخدر غذا و آشامیدنی تجهیزات و ملزومات پزشکی آرایشی و بهداشتی طبیعی سنتی و مکمل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو معاونت توسعه مدیریت و منابع پیوندهای مفید حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید كننده انواع آبمیوه ، آب سبزیجات و صیفی جات ، نكتار، انواع نوشیدنی ، شربت ، كنسانتره و پوره سازمان غذا و دارو معاونت غذا بازنگری روند رو به رشد تعداد واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی و ایجاد تغییرات در تكنولوژی و تنوع و گوناگونی محصولات تولیدی ، سبب گردید تا اداره كل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی از سال ۱۳۸۱ اقدام به تدوین مقررات و ضوابط جدید متناسب با علم روز غذا نماید. تدوین ضوابط مذكور شامل حداقل ضوابط تاسیس و بهره برداری كارخانجات مختلف غذایی تا سال ۱۳سیاست تدوین ضوابط تغییر و مقرر گردید ضوابط فنی و بهداشتی برای تاسیس و بهره برداری واحدهای تولید و بسته بندی مواد غذایی بصورت ضابطه ای كلی تدوین گردیده و سایر موارد از جمله تجهیزات خط تولید و ضوابط بهداشتی اختصاصی برای تولید هر محصول درضوابط جداگانه ای مختص به هر محصول تدوین و به تصویب برسد. برای هماهنگی با توسعه جهانی، ضوابط در مواقع لزوم اصلاح خواهد شد بدین منظور پیشنهادات مطروحه توسط كارشناسان سازمان مورد بررسی قرار گرفته و پس از تائید توسط كمیته اجرایی ، ضابطه اصلاح شده از طریق واحد اطلاع رسانی به اطلاع عموم خواهد رسید. شایان ذكر است كه ضوابط برروی سایت سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت (www.Fda.gov.ir) موجود می باشد. ۹ مقدمه از آنجا كه شرایط آب و هوایی معتدل ایران، جهت كشت انواع میوه ها ومركبات بسیار مناسب و مطلوب می باشد، و از طرفی ضایعات محصولات كشاورزی قابل توجه است ، استفاده از روشهای علمی و تكنولوژی تولید فرآورده های جانبی و آموزشهای صحیح و اصولی از اهمیت ویژه ای برخوردار است ۱- هدف هدف از تدوین این ضابطه تعیین حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید كننده محصولات فوق می باشد. ۲- دامنه كاربرد این ضابطه در مورد واحدهای تولید كننده انواع آبمیوه ، آب سبزیجات و صیفی جات ، نكتار، انواع نوشیدنی )نوشیدنی میوه ای، نوشیدنی برپایه عرقیات ، نوشیدنی چای سرد) ، شربت ، كنسانتره و پوره كاربرد دارد. ۳- تعاریف - آب میوه (از میوه تازه) فرآورده ای ست تخمیر نشده ولی قابل تخمیر كه از فشردن میوه های سالم ورسیده یا قسمت های خوراکی سبزی یا صیفی جات، بوسیله روشهای مكانیكی بدست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - آب سبزیجات مایع تخمیر نشده،استخراج شده از قسمت خوراکی یک یا چند سبزی است که به روش فیزیکی فرآوری گردیده است .آب سبزی باید بدون پوست ،دانه و یا دیگر قسمت های خشبی سبزی باشد.این فرآورده می تواند شفاف ،کدر یا دارای پالپ باشد و فرآیند حرارتی را طی می کند. آب سبزی می تواند بوسیله رقیق کردن با آب آشامیدنی از کنسانتره بدست آمده و بازسازی شده باشد. - آب میوه ، آب سبزی ، آب صیفی جات از كنسانتره فرآورده ای ست كه از رقیق شدن آبمیوه یا آب سبزی یا آب صیفی جات تغلیظ شده ( كنسانتره ) با آب آشامیدنی تا رسیدن به غلظت مطلوب طبق استاندارد و به همراه سایر افزودنیهای مجاز بدست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - نكتار فرآورده ای است تخمیر نشده ولی قابل تخمیركه از اختلاط قسمتهای قابل خوراك میوه رسیده و سالم ، یا كنسانتره آب میوه یا آبمیوه، آب و شكر و سایر افزودنیهای مجاز تهیه شده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - نوشیدنی میوه ای فرآورده ای ست تخمیر نشده ولی قابل تخمیر كه از اختلاط آب میوه یا تغلیظ شده آن و یا پالپ میوه به صورت ساده یا مركب همراه با شیرین كننده یا بدون شیرین كننده، آب و افزودنیهای مجاز بدست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. نوشیدنی بر پایه عرقیات فرآورده ای است که از اختلاط عرقیات،آب،افزودنی های مجاز و شیرین کننده ها به دست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - آب میوه تغلیظ شده ( كنسانتره ) فرآورده ای ست كه از تغلیظ آب میوه تخمیر نشده به روشهای مكانیكی بدست آمده و با روشهای فیزیکی نگهداری و بسته بندی می گردد. - شربت مخلوط شكر و آب و ماده اصلی شربت كه برحسب نوع شربت می تواند كنسانتره میوه ، آب میوه ، سركه ، عرقیات یا عصاره های گیاهی باشد و می بایست به غلظت نهایی تعیین شده در استاندارد مربوطه برسد و فرآیند حرارتی را طی می کند. - پوره فرآورده ای است كه از خرد كردن بافت اصلی قابل خوراك ( میان بر) میوه سالم تهیه شده و از صافی های نهایی با قطر سوراخ حداكثر ۸۴۱ /۰ ( الك با مش شماره ۲۰ در سیستم ASTM ( عبور كرده و پوست، هسته و بافت درشت آن جدا شده باشد. - پوره میوه تغلیظ شده پوره میوه ای است که به روش تبخیر در خلاء تغلیظ شده است . -پوره میوه تغلیظ نشده پوره میوه ای است که بدون انجام عملیات تغلیظ تهیه شده است. تذكر - هنگام صدور پروانه بهره برداری برای آبمیوه ، به تفاوت تجهیزات مورد نیاز جهت تولید آبمیوه (از میوه تازه) با چهار مورد دیگر( آبمیوه از كنسانتره ،آب سبزیجات و صیفی جات، نكتار وانواع نوشیدنی) توجه كافی شود. - درتولید آب سبزیجات و صیفی جات به دلیل بار آلودگی میكروبی بالا باید جهت شستشو از خط جداگانه ای به فاصله مناسب از بخش شستشوی آبمیوه ، استفاده گردد.اما سایرتجهیزات خط تولید می تواند مشترك باشد. ۴- شرایط خوب ساخت( عمومی)[۱] برای تاسیس واحد ، ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید و بسته بندی مواد غذایی ( با كد Fdop۱۰۶۱۱v۱ موجود برروی سایت www.fdo.behdasht.gov.ir) و شرایط خوب ساخت اختصاصی مندرج در بند ۵همین ضابطه باید مد نظر قرار گیرد . ۵- شرایط خوب ساخت(اختصاصی) منظور ضوابط بهداشتی است که اختصاصا برای محصولات مندرج در این ضابطه کاربرد دارد. ۵-۱- انبار شكر و سایر مواد پودری و مواد خشك - رطوبت نسبی آن باید حداكثر ۶۰ درصد بوده و مجهز به وسیله اندازه گیری تغییرات رطوبت نسبی باشد. - برای نگهداری شكر در انبار باید اقدام به تدوین مقررات و ضوابط جدید متناسب با علم روز غذا نماید. تدوین ضوابط مذكور شامل حداقل ضوابط تاسیس و بهره برداری كارخانجات مختلف غذایی تا سال  سیاست تدوین ضوابط تغییر و مقرر گردید ضوابط فنی و بهداشتی برای تاسیس و بهره برداری واحدهای تولید و بسته بندی مواد غذایی بصورت ضابطه ای كلی تدوین گردیده و سایر موارد از جمله تجهیزات خط تولید و ضوابط بهداشتی اختصاصی برای تولید هر محصول درضوابط جداگانه ای مختص به هر محصول تدوین و به تصویب برسد. برای هماهنگی با توسعه جهانی، ضوابط در مواقع لزوم اصلاح خواهد شد بدین منظور پیشنهادات مطروحه توسط كارشناسان سازمان مورد بررسی قرار گرفته و پس از تائید توسط كمیته اجرایی ، ضابطه اصلاح شده از طریق واحد اطلاع رسانی به اطلاع عموم خواهد رسید. شایان ذكر است كه ضوابط برروی سایت سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت (www.Fda.gov.ir) موجود می باشد. ۹ مقدمه از آنجا كه شرایط آب و هوایی معتدل ایران، جهت كشت انواع میوه ها ومركبات بسیار مناسب و مطلوب می باشد، و از طرفی ضایعات محصولات كشاورزی قابل توجه است ، استفاده از روشهای علمی و تكنولوژی تولید فرآورده های جانبی و آموزشهای صحیح و اصولی از اهمیت ویژه ای برخوردار است ۱- هدف هدف از تدوین این ضابطه تعیین حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید كننده محصولات فوق می باشد. ۲- دامنه كاربرد این ضابطه در مورد واحدهای تولید كننده انواع آبمیوه ، آب سبزیجات و صیفی جات ، نكتار، انواع نوشیدنی )نوشیدنی میوه ای، نوشیدنی برپایه عرقیات ، نوشیدنی چای سرد) ، شربت ، كنسانتره و پوره كاربرد دارد. ۳- تعاریف - آب میوه (از میوه تازه) فرآورده ای ست تخمیر نشده ولی قابل تخمیر كه از فشردن میوه های سالم ورسیده یا قسمت های خوراکی سبزی یا صیفی جات، بوسیله روشهای مكانیكی بدست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - آب سبزیجات مایع تخمیر نشده،استخراج شده از قسمت خوراکی یک یا چند سبزی است که به روش فیزیکی فرآوری گردیده است .آب سبزی باید بدون پوست ،دانه و یا دیگر قسمت های خشبی سبزی باشد.این فرآورده می تواند شفاف ،کدر یا دارای پالپ باشد و فرآیند حرارتی را طی می کند. آب سبزی می تواند بوسیله رقیق کردن با آب آشامیدنی از کنسانتره بدست آمده و بازسازی شده باشد. - آب میوه ، آب سبزی ، آب صیفی جات از كنسانتره فرآورده ای ست كه از رقیق شدن آبمیوه یا آب سبزی یا آب صیفی جات تغلیظ شده ( كنسانتره ) با آب آشامیدنی تا رسیدن به غلظت مطلوب طبق استاندارد و به همراه سایر افزودنیهای مجاز بدست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - نكتار فرآورده ای است تخمیر نشده ولی قابل تخمیركه از اختلاط قسمتهای قابل خوراك میوه رسیده و سالم ، یا كنسانتره آب میوه یا آبمیوه، آب و شكر و سایر افزودنیهای مجاز تهیه شده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - نوشیدنی میوه ای فرآورده ای ست تخمیر نشده ولی قابل تخمیر كه از اختلاط آب میوه یا تغلیظ شده آن و یا پالپ میوه به صورت ساده یا مركب همراه با شیرین كننده یا بدون شیرین كننده، آب و افزودنیهای مجاز بدست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. نوشیدنی بر پایه عرقیات فرآورده ای است که از اختلاط عرقیات،آب،افزودنی های مجاز و شیرین کننده ها به دست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - آب میوه تغلیظ شده ( كنسانتره ) فرآورده ای ست كه از تغلیظ آب میوه تخمیر نشده به روشهای مكانیكی بدست آمده و با روشهای فیزیکی نگهداری و بسته بندی می گردد. - شربت مخلوط شكر و آب و ماده اصلی شربت كه برحسب نوع شربت می تواند كنسانتره میوه ، آب میوه ، سركه ، عرقیات یا عصاره های گیاهی باشد و می بایست به غلظت نهایی تعیین شده در استاندارد مربوطه برسد و فرآیند حرارتی را طی می کند. - پوره فرآورده ای است كه از خرد كردن بافت اصلی قابل خوراك ( میان بر) میوه سالم تهیه شده و از صافی های نهایی با قطر سوراخ حداكثر ۸۴۱ /۰ ( الك با مش شماره ۲۰ در سیستم ASTM ( عبور كرده و پوست، هسته و بافت درشت آن جدا شده باشد. - پوره میوه تغلیظ شده پوره میوه ای است که به روش تبخیر در خلاء تغلیظ شده است . -پوره میوه تغلیظ نشده پوره میوه ای است که بدون انجام عملیات تغلیظ تهیه شده است. تذكر - هنگام صدور پروانه بهره برداری برای آبمیوه ، به تفاوت تجهیزات مورد نیاز جهت تولید آبمیوه (از میوه تازه) با چهار مورد دیگر( آبمیوه از كنسانتره ،آب سبزیجات و صیفی جات، نكتار وانواع نوشیدنی) توجه كافی شود. - درتولید آب سبزیجات و صیفی جات به دلیل بار آلودگی میكروبی بالا باید جهت شستشو از خط جداگانه ای به فاصله مناسب از بخش شستشوی آبمیوه ، استفاده گردد.اما سایرتجهیزات خط تولید می تواند مشترك باشد. ۴- شرایط خوب ساخت( عمومی)[۱] برای تاسیس واحد ، ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید و بسته بندی مواد غذایی ( با كد Fdop۱۰۶۱۱v۱ موجود برروی سایت www.fdo.behdasht.gov.ir) و شرایط خوب ساخت اختصاصی مندرج در بند ۵همین ضابطه باید مد نظر قرار گیرد . ۵- شرایط خوب ساخت(اختصاصی) منظور ضوابط بهداشتی است که اختصاصا برای محصولات مندرج در این ضابطه کاربرد دارد. ۵-۱- انبار شكر و سایر مواد پودری و مواد خشك - رطوبت نسبی آن باید حداكثر ۶۰ درصد بوده و مجهز به وسیله اندازه گیری تغییرات رطوبت نسبی باشد. - برای نگهداری شكر در انبار باید ر تكنولوژی و تنوع و گوناگونی محصولات تولیدی ، سبب گردید تا اداره كل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی از سال ۱۳۸۱ اقدام به تدوین مقررات و ضوابط جدید متناسب با علم روز غذا نماید. تدوین ضوابط مذكور شامل حداقل ضوابط تاسیس و بهره برداری كارخانجات مختلف غذایی تا سال ۱۳۸۴ ادامه یافت ولیكن از تیر ماه سال ۱۳۸۵ سیاست تدوین ضوابط تغییر و مقرر گردید ضوابط فنی و بهداشتی برای تاسیس و بهره برداری واحدهای تولید و بسته بندی مواد غذایی بصورت ضابطه ای كلی تدوین گردیده و سایر موارد از جمله تجهیزات خط تولید و ضوابط بهداشتی اختصاصی برای تولید هر محصول درضوابط جداگانه ای مختص به هر محصول تدوین و به تصویب برسد. برای هماهنگی با توسعه جهانی، ضوابط در مواقع لزوم اصلاح خواهد شد بدین منظور پیشنهادات مطروحه توسط كارشناسان سازمان مورد بررسی قرار گرفته و پس از تائید توسط كمیته اجرایی ، ضابطه اصلاح شده از طریق واحد اطلاع رسانی به اطلاع عموم خواهد رسید. شایان ذكر است كه ضوابط برروی سایت سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت (www.Fda.gov.ir) موجود می باشد. ۹ مقدمه از آنجا كه شرایط آب و هوایی معتدل ایران، جهت كشت انواع میوه ها ومركبات بسیار مناسب و مطلوب می باشد، و از طرفی ضایعات محصولات كشاورزی قابل توجه است ، استفاده از روشهای علمی و تكنولوژی تولید فرآورده های جانبی و آموزشهای صحیح و اصولی از اهمیت ویژه ای برخوردار است ۱- هدف هدف از تدوین این ضابطه تعیین حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید كننده محصولات فوق می باشد. ۲- دامنه كاربرد این ضابطه در مورد واحدهای تولید كننده انواع آبمیوه ، آب سبزیجات و صیفی جات ، نكتار، انواع نوشیدنی )نوشیدنی میوه ای، نوشیدنی برپایه عرقیات ، نوشیدنی چای سرد) ، شربت ، كنسانتره و پوره كاربرد دارد. ۳- تعاریف - آب میوه (از میوه تازه) فرآورده ای ست تخمیر نشده ولی قابل تخمیر كه از فشردن میوه های سالم ورسیده یا قسمت های خوراکی سبزی یا صیفی جات، بوسیله روشهای مكانیكی بدست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - آب سبزیجات مایع تخمیر نشده،استخراج شده از قسمت خوراکی یک یا چند سبزی است که به روش فیزیکی فرآوری گردیده است .آب سبزی باید بدون پوست ،دانه و یا دیگر قسمت های خشبی سبزی باشد.این فرآورده می تواند شفاف ،کدر یا دارای پالپ باشد و فرآیند حرارتی را طی می کند. آب سبزی می تواند بوسیله رقیق کردن با آب آشامیدنی از کنسانتره بدست آمده و بازسازی شده باشد. - آب میوه ، آب سبزی ، آب صیفی جات از كنسانتره فرآورده ای ست كه از رقیق شدن آبمیوه یا آب سبزی یا آب صیفی جات تغلیظ شده ( كنسانتره ) با آب آشامیدنی تا رسیدن به غلظت مطلوب طبق استاندارد و به همراه سایر افزودنیهای مجاز بدست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - نكتار فرآورده ای است تخمیر نشده ولی قابل تخمیركه از اختلاط قسمتهای قابل خوراك میوه رسیده و سالم ، یا كنسانتره آب میوه یا آبمیوه، آب و شكر و سایر افزودنیهای مجاز تهیه شده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - نوشیدنی میوه ای فرآورده ای ست تخمیر نشده ولی قابل تخمیر كه از اختلاط آب میوه یا تغلیظ شده آن و یا پالپ میوه به صورت ساده یا مركب همراه با شیرین كننده یا بدون شیرین كننده، آب و افزودنیهای مجاز بدست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. نوشیدنی بر پایه عرقیات فرآورده ای است که از اختلاط عرقیات،آب،افزودنی های مجاز و شیرین کننده ها به دست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - آب میوه تغلیظ شده ( كنسانتره ) فرآورده ای ست كه از تغلیظ آب میوه تخمیر نشده به روشهای مكانیكی بدست آمده و با روشهای فیزیکی نگهداری و بسته بندی می گردد. - شربت مخلوط شكر و آب و ماده اصلی شربت كه برحسب نوع شربت می تواند كنسانتره میوه ، آب میوه ، سركه ، عرقیات یا عصاره های گیاهی باشد و می بایست به غلظت نهایی تعیین شده در استاندارد مربوطه برسد و فرآیند حرارتی را طی می کند. - پوره فرآورده ای است كه از خرد كردن بافت اصلی قابل خوراك ( میان بر) میوه سالم تهیه شده و از صافی های نهایی با قطر سوراخ حداكثر ۸۴۱ /۰ ( الك با مش شماره ۲۰ در سیستم ASTM ( عبور كرده و پوست، هسته و بافت درشت آن جدا شده باشد. - پوره میوه تغلیظ شده پوره میوه ای است که به روش تبخیر در خلاء تغلیظ شده است . -پوره میوه تغلیظ نشده پوره میوه ای است که بدون انجام عملیات تغلیظ تهیه شده است. تذكر - هنگام صدور پروانه بهره برداری برای آبمیوه ، به تفاوت تجهیزات مورد نیاز جهت تولید آبمیوه (از میوه تازه) با چهار مورد دیگر( آبمیوه از كنسانتره ،آب سبزیجات و صیفی جات، نكتار وانواع نوشیدنی) توجه كافی شود. - درتولید آب سبزیجات و صیفی جات به دلیل بار آلودگی میكروبی بالا باید جهت شستشو از خط جداگانه ای به فاصله مناسب از بخش شستشوی آبمیوه ، استفاده گردد.اما سایرتجهیزات خط تولید می تواند مشترك باشد. ۴- شرایط خوب ساخت( عمومی)[۱] برای تاسیس واحد ، ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید و بسته بندی مواد غذایی ( با كد Fdop۱۰۶۱۱v۱ موجود برروی سایت www.fdo.behdasht.gov.ir) و شرایط خوب ساخت اختصاصی مندرج در بند ۵همین ضابطه باید مد نظر قرار گیرد . ۵- شرایط خوب ساخت(اختصاصی) منظور ضوابط بهداشتی است که اختصاصا برای محصولات مندرج در این ضابطه کاربرد دارد. ۵-۱- انبار شكر و سایر مواد پودری و مواد خشك - رطوبت نسبی آن باید حداكثر ۶۰ درصد بوده و مجهز به وسیله اندازه گیری تغییرات رطوبت نسبی باشد. - برای نگهداری شكر در انبار باید اقدام به تدوین مقررات و ضوابط جدید متناسب با علم روز غذا نماید. تدوین ضوابط مذكور شامل حداقل ضوابط تاسیس و بهره برداری كارخانجات مختلف غذایی تا سال  سیاست تدوین ضوابط تغییر و مقرر گردید ضوابط فنی و بهداشتی برای تاسیس و بهره برداری واحدهای تولید و بسته بندی مواد غذایی بصورت ضابطه ای كلی تدوین گردیده و سایر موارد از جمله تجهیزات خط تولید و ضوابط بهداشتی اختصاصی برای تولید هر محصول درضوابط جداگانه ای مختص به هر محصول تدوین و به تصویب برسد. برای هماهنگی با توسعه جهانی، ضوابط در مواقع لزوم اصلاح خواهد شد بدین منظور پیشنهادات مطروحه توسط كارشناسان سازمان مورد بررسی قرار گرفته و پس از تائید توسط كمیته اجرایی ، ضابطه اصلاح شده از طریق واحد اطلاع رسانی به اطلاع عموم خواهد رسید. شایان ذكر است كه ضوابط برروی سایت سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت (www.Fda.gov.ir) موجود می باشد. ۹ مقدمه از آنجا كه شرایط آب و هوایی معتدل ایران، جهت كشت انواع میوه ها ومركبات بسیار مناسب و مطلوب می باشد، و از طرفی ضایعات محصولات كشاورزی قابل توجه است ، استفاده از روشهای علمی و تكنولوژی تولید فرآورده های جانبی و آموزشهای صحیح و اصولی از اهمیت ویژه ای برخوردار است ۱- هدف هدف از تدوین این ضابطه تعیین حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید كننده محصولات فوق می باشد. ۲- دامنه كاربرد این ضابطه در مورد واحدهای تولید كننده انواع آبمیوه ، آب سبزیجات و صیفی جات ، نكتار، انواع نوشیدنی )نوشیدنی میوه ای، نوشیدنی برپایه عرقیات ، نوشیدنی چای سرد) ، شربت ، كنسانتره و پوره كاربرد دارد. ۳- تعاریف - آب میوه (از میوه تازه) فرآورده ای ست تخمیر نشده ولی قابل تخمیر كه از فشردن میوه های سالم ورسیده یا قسمت های خوراکی سبزی یا صیفی جات، بوسیله روشهای مكانیكی بدست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - آب سبزیجات مایع تخمیر نشده،استخراج شده از قسمت خوراکی یک یا چند سبزی است که به روش فیزیکی فرآوری گردیده است .آب سبزی باید بدون پوست ،دانه و یا دیگر قسمت های خشبی سبزی باشد.این فرآورده می تواند شفاف ،کدر یا دارای پالپ باشد و فرآیند حرارتی را طی می کند. آب سبزی می تواند بوسیله رقیق کردن با آب آشامیدنی از کنسانتره بدست آمده و بازسازی شده باشد. - آب میوه ، آب سبزی ، آب صیفی جات از كنسانتره فرآورده ای ست كه از رقیق شدن آبمیوه یا آب سبزی یا آب صیفی جات تغلیظ شده ( كنسانتره ) با آب آشامیدنی تا رسیدن به غلظت مطلوب طبق استاندارد و به همراه سایر افزودنیهای مجاز بدست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - نكتار فرآورده ای است تخمیر نشده ولی قابل تخمیركه از اختلاط قسمتهای قابل خوراك میوه رسیده و سالم ، یا كنسانتره آب میوه یا آبمیوه، آب و شكر و سایر افزودنیهای مجاز تهیه شده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - نوشیدنی میوه ای فرآورده ای ست تخمیر نشده ولی قابل تخمیر كه از اختلاط آب میوه یا تغلیظ شده آن و یا پالپ میوه به صورت ساده یا مركب همراه با شیرین كننده یا بدون شیرین كننده، آب و افزودنیهای مجاز بدست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. نوشیدنی بر پایه عرقیات فرآورده ای است که از اختلاط عرقیات،آب،افزودنی های مجاز و شیرین کننده ها به دست آمده و فرآیند حرارتی را طی کرده و مستقیماً جهت نوشیدن مصرف می گردند. - آب میوه تغلیظ شده ( كنسانتره ) فرآورده ای ست كه از تغلیظ آب میوه تخمیر نشده به روشهای مكانیكی بدست آمده و با روشهای فیزیکی نگهداری و بسته بندی می گردد. - شربت مخلوط شكر و آب و ماده اصلی شربت كه برحسب نوع شربت می تواند كنسانتره میوه ، آب میوه ، سركه ، عرقیات یا عصاره های گیاهی باشد و می بایست به غلظت نهایی تعیین شده در استاندارد مربوطه برسد و فرآیند حرارتی را طی می کند. - پوره فرآورده ای است كه از خرد كردن بافت اصلی قابل خوراك ( میان بر) میوه سالم تهیه شده و از صافی های نهایی با قطر سوراخ حداكثر ۸۴۱ /۰ ( الك با مش شماره ۲۰ در سیستم ASTM ( عبور كرده و پوست، هسته و بافت درشت آن جدا شده باشد. - پوره میوه تغلیظ شده پوره میوه ای است که به روش تبخیر در خلاء تغلیظ شده است . -پوره میوه تغلیظ نشده پوره میوه ای است که بدون انجام عملیات تغلیظ تهیه شده است. تذكر - هنگام صدور پروانه بهره برداری برای آبمیوه ، به تفاوت تجهیزات مورد نیاز جهت تولید آبمیوه (از میوه تازه) با چهار مورد دیگر( آبمیوه از كنسانتره ،آب سبزیجات و صیفی جات، نكتار وانواع نوشیدنی) توجه كافی شود. - درتولید آب سبزیجات و صیفی جات به دلیل بار آلودگی میكروبی بالا باید جهت شستشو از خط جداگانه ای به فاصله مناسب از بخش شستشوی آبمیوه ، استفاده گردد.اما سایرتجهیزات خط تولید می تواند مشترك باشد. ۴- شرایط خوب ساخت( عمومی)[۱] برای تاسیس واحد ، ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید و بسته بندی مواد غذایی ( با كد Fdop۱۰۶۱۱v۱ موجود برروی سایت www.fdo.behdasht.gov.ir) و شرایط خوب ساخت اختصاصی مندرج در بند ۵همین ضابطه باید مد نظر قرار گیرد . ۵- شرایط خوب ساخت(اختصاصی) منظور ضوابط بهداشتی است که اختصاصا برای محصولات مندرج در این ضابطه کاربرد دارد. ۵-۱- انبار شكر و سایر مواد پودری و مواد خشك - رطوبت نسبی آن باید حداكثر ۶۰ درصد بوده و مجهز به وسیله اندازه گیری تغییرات رطوبت نسبی باشد.